Woningbouw

In korte tijd een compleet project van hoge kwaliteit

Ballast Nedam West heeft een lange historie als woningbouwer. In de ruim 30 jaar waarin we actief zijn in de Randstad, hebben we duizenden nieuwe woningen gerealiseerd, waarvan we vele ook zelf hebben ontwikkeld.

Woningbouwmarkt enorm veranderd

Door de jaren heen is de woningbouwmarkt enorm veranderd. Lag het accent zo'n 30 jaar geleden vooral op sociale woningbouw en stadsvernieuwing, de laatste jaren realiseren we projecten die uiteenlopen van studentenhuisvesting, huurwoningen voor beleggers en corporaties tot de ontwikkeling en bouw van woningbouwprojecten voor eigen rekening en risico.

Design & Build en turnkey

Actueel is ook de verschuiving naar Design & Build- en turnkey-contractvormen, waarin wij de gehele ontwerp- en ontwikkelopgave voor onze rekening nemen. In de SO-fase trekken we intensief op met de opdrachtgever om samen de scope vast te stellen. Als de kaders voor het ontwerp helder zijn, nemen wij het stokje volledig over. Uiteraard zijn er gedurende de ontwikkeling voldoende toetsmomenten ingebouwd, zodat de opdrachtgever de vinger aan de pols kan houden.

In korte tijd complete projecten ontwikkelen en realiseren

Onze meerwaarde schuilt in de korte tijd waarin we op deze basis complete projecten ontwikkelen en realiseren, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en volledig afgestemd op de behoeften van de klant. Onze focus ligt daarbij op de architectonische en de technische eindkwaliteit, de beheersing van toekomstige exploitatielasten en het beheersbaar maken van alle risico’s, inclusief de relevante wet- en regelgeving, de informatieverstrekking, omgevingsmanagement en de bouwtechniek. Zo voorkomen we faalkosten en kunnen we projecten met een scherpe prijsstelling aanbieden.

Kijk hier voor onze meest recente projecten.