CalandTwo

CalandTwo (fase twee van de Calandstraat) in Den Haag betreft de bouw van 117 nieuwe huurappartementen met commerciële ruimte en uitbreiding van parkeergarage. Deze opdracht sluit aan op het succes van Dokwerk I (de CalandTower).

Ballast Nedam West startte in het vierde kwartaal van 2016 met de bouw van Calandstraat fase II, een appartementencomplex met 117 huurappartementen, gelegen naast de CalandTower aan de Calandstraat in Laakhaven West te Den Haag.

Na de oplevering van 104 huurappartementen in Dokwerk I in 2014 besloot onze opdrachtgever Arcade Mensen en Wonen in 2015 het aanbod van huurwoningen in Laakhaven verder te vergroten met de realisatie van een nieuw complex naast het bestaande gebouw. Als samenwerking tussen de woningcorporatie, de gemeente Den Haag en Moke Architecten werden de eerste kaders geschetst voor de uitbreiding. Vervolgens kwam door intensieve samenwerking met Ballast Nedam West snel een haalbaar plan op tafel.

Het plan omvat 117 appartementen met bijbehorende voorzieningen en commerciële ruimte in de plint. De gevel bestaat uit rijke baksteendetaillering, betonelementen en kenmerkende hangende balkons, waardoor het plan ook in de toekomst haar waarde en aantrekkingskracht zal behouden. De twee gebieden worden ter hoogte van de 1e Lulofsdwarsstraat met elkaar verbonden. Door de bij Dokwerk I gerealiseerde modulaire parkeergarage uit te breiden met 70 nieuwe plekken kan eenvoudig worden voldaan aan de behoefte aan nieuwe parkeercapaciteit.

Dankzij een goede afstemming van bouwmethodiek, just-in-time leveringen en een slimme en veilige bouwplaatsinrichting kan bij de bouw worden volstaan met een compacte bouwlocatie in een hectische binnenstedelijke omgeving.

Op woensdag 3 oktober 2018 is de Calandstraat fase II officieel opgeleverd. Lees hier het nieuwsartikel.

Locatie

Den Haag

Projectgegevens

Opdrachtgever: Arcade Mensen en Wonen

Project Fase: Opgeleverd

Bouwtijd: 2016 - 2018

Architect: Moke Architecten