Strand Resort Ouddorp Duin

Vakantiewoningen in een gecultiveerd duinlandschap.

In april 2015 liep men nog over een onaangeroerd terrein aan de Vrijheidsweg in Ouddorp. In juni 2015 startte het grondwerk, grasland transformeerde langzaam naar beginnende duinen. Vele m3 grond en zand zijn verzet en geen stukje grond bleef zoals het was. Tussen de duinen werden ook de bouwputten gemaakt voor de recreatiewoningen. Oktober 2015 werd de eerste paal van fase 1 voor 64 recreatiewoningen in de grond geslagen.

Het is een park met een unieke opzet. De vakantiewoningen liggen op verschillende hoogten in een duinlandschap. De natuurlijke duinen in de omgeving worden voortgezet in het park en geven een bijzondere beleving.

De uitstraling van de vakantiewoningen sluit naadloos aan bij de omgeving. Met metselwerk en houten bekledingen voor de gevel en pannen en riet voor de daken ontstaan vakantiewoningen met een echte beach-house uitstraling. Bovendien zijn er zes kleur thema’s voor het exterieur van de vakantiewoningen.

Een unieke combinatie van HSB elementen en kanaalplaatvloeren. Zo is een optimum bereikt in de bouwsnelheid en de kwaliteitsbeleving in het gebruik van de vakantiewoningen. Samen met Ursem uit Wognum (waarvan Ballast Nedam mede eigenaar is) zijn de skeletten uitgewerkt. Alle buiten en binnenwanden zijn als prefab HSB elementen geproduceerd waarin de beglaasde kozijnen al werden gemonteerd. Samen met een kapconstructie van Unilin werd in 3 werkdagen een wind- en waterdicht skelet geplaatst. Dan kon zowel de gevelafwerking als de afbouw starten.

Inmiddels kunnen we terugkijken op een geslaagde oplevering van de eerste 64 woningen, in het kielzog daarvan werd ook fase 2 opgeleverd. Fase 2 betrof nog eens 56 woningen. 

In totaal zijn er 120 recreatiewoningen opgeleverd aan tevreden eigenaren. Met 10 verschillende typen, waarbij grootte, kleur en afwerkingen verschillen. Direct achter de zeedijk, dus op loopafstand van de strand en zee is een heel afwisselend park ontstaan!

 

Locatie

Ouddorp

Projectgegevens

Opdrachtgever: Strand Resort Ouddorp Duin Ontwikkeling B.V.,Strand Resort Ouddorp Duin Ontwikkeling B.V.

Project Fase: Opgeleverd

Bouwtijd: 2015 - 2016