Veiligheid

Veiligheid staat voorop

Wij zorgen voor elkaar

Veiligheid. Altijd. Overal. Iedereen.

Dagelijks werken we met onze collega's aan uitdagende projecten. Daar zijn we trots op! Maar ons werk kent ook risico's, omstandigheden die van dag tot dag veranderen en tijdsdruk. Onze mensen en partners moeten hun werk altijd veilig kunnen doen. Daardoor gaan zij 's morgens gezond naar hun werk en komen zij 's avonds gezond weer thuis.
Altijd. Overal. Iedereen.

Als we zien dat het beter kan, leggen we de lat hoger en dagen we het bestaande uit. Dat geldt voor iedereen: van ontwerpers, uitvoerders, planners, bouwplaats medewerkers en managers tot kraanmachinisten. Van aanbesteding en ontwerp tot en met uitvoering en oplevering. Veiligheid en goede prestaties gaan hand in hand.

Bekijk video

Onze speerpunten

Om onze veiligheidsbelofte waar te maken, dagen we onszelf elke dag uit om te verbeteren. Zo bouwen we aan een cultuur van zorg (‘care’) voor elkaar. Dat is de basis van onze gezonde organisatie. Binnen deze cultuur zetten we in op het sterker maken van persoonlijk leiderschap in veiligheid. We beschouwen onze onderaannemers als cruciale partners, waarmee we samenwerking zoeken op gelijkwaardige basis.

We werken met eenvoudige en duidelijke principes en afspraken. Want als iedereen deze kent en begrijpt, is het gemakkelijker om je eraan te houden. Ook verbeteren we de onderlinge communicatie en zorgen we dat we slimmer en sneller leren van onze ervaringen. 

Veiligheid is onderdeel van ons gehele proces. We onderzoeken alle incidenten, want we willen leren van onze incidenten en ongevallen. En die lessen delen we met alle collega's, zodat we iedere dag werken aan het verminderen van risico’s.

Health, Safety & Environment (HSE)

Veilig werken is een voorwaarde. In elke fase van ieder project is veiligheid voor jezelf en voor een ander essentieel. In ieder plan voor ieder project worden veilige werkmethoden opgenomen en deze worden grondig en tijdig geanalyseerd. Door een veilige manier van werken meetbaar te maken, is het veiligheidsbewustzijn zeer hoog bij al onze collega’s: iedereen aan het einde van de dag veilig en gezond weer thuis.

Veiligheidscultuurladder (VCL)

De Veiligheidsladder is het instrument waarmee wij werken om veiligheidsbewustzijn, houding en gedrag binnen Ballast Nedam West te meten. Hierbij wordt de nadruk op de veiligheidscultuur gelegd. De VCL stimuleert ons om bewust veilig te werken.

Bewust Veilig-dag

Veilig werken is gezond thuiskomen. Dit doen we altijd, overal en met iedereen. Tijdens de Bewust Veilig-dag 2022 gingen onze collega’s van kantoor en de projectteams het gesprek aan met de bouwplaat medewerkers. Op de projecten Jonas, Poortmeesters en Kink's Park werd samen gesproken over de uitdagingen waar iedereen tegenaan loopt op het gebied van veiligheid. Zo worden aandachtspunten beter inzichtelijk, onder het genot van een kopje koffie én een heerlijke gevulde koek.

Terug naar