Start bouw 41 Ambachten gevierd!

Op dinsdag 29 maart vierden we een feestje in Hendrik-Ido-Ambacht.

Alle kopers, de gemeente, ontwikkelaar Blauwhoed en ons team kwamen samen om de start bouw van 41 Ambachten te vieren. Na een enthousiast ontvangst op de bouwlocatie verzamelde alle kopers en genodigden zich en is er, als feestelijke handeling, een paal geslagen. Na het feestelijke moment hebben kopers met een drankje en een hapje nagepraat en nader kennis gemaakt.

Op de bouwplaats heerst er al een paar weken volop bedrijvigheid. In februari zijn wij gestart met het project in deze nieuwe woonbuurt. Het is een vervolg op de 39 woningen die reeds door ons gerealiseerd zijn in de woonbuurt Lof en Loof, ook onderdeel van de wijk De Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht.

 

Verbinding tussen buurtbewoners

De woningen in 41 Ambachten worden gebouwd in De Vier Dorpjes, deelgebied De Straatjes, en zijn ontworpen door Juli Ontwerp. De erkers en veranda’s bij de woningen stimuleren ontmoetingen in de buurt en bieden tegelijkertijd volop zicht op buiten spelende kinderen. De straatjes worden afgewisseld met groene pleintjes. Hierdoor krijgt de buurt een aangenaam dorps karakter. Ook de diversiteit aan woningtypen draagt hier aan bij. Er worden straat- en pergolawoningen, twee-onder-een-kapwoningen en bungalows gebouwd. Dit zorgt voor een buurt met een mix aan bewoners in verschillende leeftijdsgroepen.

Anton Schalken, directeur ontwikkeling Blauwhoed: “Bij het ontwikkelen van 41 Ambachten was het voor ons belangrijk om een buurt te creëren die buurtgenoten verbindt. Dat zorgt voor geluk en welzijn bij bewoners.”

Sven Wennekes, project coördinator Ballast Nedam West: “Wij zijn trots om deze woningen te realiseren, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Elke woning is uniek & persoonlijk gemaakt door de wensen van de nieuwe bewoners zelf.”

Doorstroming creëren door co-creatie

In beide woonbuurten, Lof en Loof en 41 Ambachten, worden bungalows gerealiseerd. De bungalows en de grotere eengezinswoningen in het plan hadden tot doel doorstroming op de Ambachtse woningmarkt te creëren. Een analyse naar de herkomst van de kopers laat zien dat dit ook is gelukt. Het in co-creatie ontwikkelen van de woningtypen heeft daar zeker aan bijgedragen. Hierdoor voelden mensen zich al meer verbonden met de medebewoners, de woningen en de woonbuurt.