Bouw van deelgebied Bark in De Haven Spijkenisse is gestart!

Het officiële startsein is gegeven voor de bouw van 34 betaalbare koopwoningen en 10 nostalgische kadewoningen van deelgebied Bark.

Bouw van deelgebied Bark in De Haven Spijkenisse is gestart!

Het officiële startsein is gegeven voor de bouw van 34 betaalbare koopwoningen en 10 nostalgische kadewoningen van deelgebied Bark. Wethouder Igor Bal van de gemeente Nissewaard, Sana Derksen, COO van Ballast Nedam Development, en Niels Doodeman van Ballast Nedam West verrichtten de feestelijke handeling ten overstaan van de toekomstige bewoners.

Bark: wonen in een sfeervolle havenomgeving

Bark is het nieuwste deelgebied in De Haven Spijkenisse. Bark krijgt een echte oud-Hollandse havensfeer. De ligging pal aan het water leent zich daar perfect voor. Door de meeste woningen iets op te tillen, wordt het zicht op het water verbeterd, de kades maken onderdeel uit van de openbare ruimte en zorgen samen met het water voor een levendige omgeving. De woningen zijn aan de achterzijde vanaf een privé parkeerplaats te bereiken. De sfeer van de haven wordt ook door de afwisseling in de architectuur gekenmerkt. Vrijwel alle woningen hebben een eigen identiteit en unieke architectuur ook staat afwisseling centraal bij de indeling van de woningen. De prachtige plek aan het water met de mogelijkheid van een ligplaats voor de deur, maken deze locatie tot een zeer geliefde plaats om te wonen.

De woningen zijn energieneutraal en voorzien van een warmtepomp met balansventilatie en zonnepanelen. Hierdoor hebben de woningen zeer lage energielasten en zijn ze beter voor het milieu. Bewoners kwamen hierdoor ook in aanmerking voor een groenhypotheek.

Onderdeel van een geliefde gebiedsontwikkeling

Wethouder Igor Bal: Een geweldige nieuwe buurt, met duurzame huizen, die zowel bijdragen aan het verkleinen van de woningnood, het op gang brengen van verhuisstromen en met ook gelijk een lage energierekening.

Sana Derksen: “Bark is een deelproject in de Haven Spijkenisse als onderdeel van de grotere gebiedsontwikkeling De Elementen van Ballast Nedam Development. Qua duurzaamheid presteren de woningen Bark veel beter dan de wettelijke normen. Samen met de tijdloze architectuur en de kwaliteiten in het gebied zijn wij ervan overtuigd dat deze gebiedsontwikkeling klaar is voor de toekomst.”

De Haven Spijkenisse: nieuwe stadswijk tussen rivier en centrum

De Haven Spijkenisse is de nieuwste nieuwbouwwijk van Spijkenisse, tussen de Oude Maas en het stadscentrum met al zijn winkels, restaurants en zijn fantastische theater en bibliotheek. Bark is ontworpen door INBO architecten en Schippers architecten, ontwikkeld door Ballast Nedam Development en de realisatie is in handen van Ballast Nedam West. In opdracht van VOF Dijkzone heeft Ballast Nedam Development Bark ontwikkeld. De VOF Dijkzone in Spijkenisse is een samenwerking van Ballast Nedam Development, Dura Vermeer en VORM.

Gebiedsontwikkeling De Elementen

Bark en de De Haven zijn onderdeel van De Elementen, een grote gebiedsontwikkeling van circa 3000 woningen in een nieuwe stadswijk aan de Maas. De Elementen wordt ontwikkeld in vier deelgebieden: De Dijk, Het Land, Het Park en De Haven. De Haven, bestaat uit circa 400 woningen en ligt tussen het stadscentrum van Spijkenisse en rivier de Oude Maas. De kenmerkende brede lanen, grote voortuinen en mooie details, zoals klokgevels, dakoverstekken en metselverbanden, hebben samen gezorgd voor het gevoel van de populaire jaren ‘30 wijken. De Haven bevindt zich op een steenworp afstand van het centrum van Spijkenisse en andere voorzieningen zoals supermarkten en het ziekenhuis. De ontwikkeling en realisatie van deelgebied De Haven zijn in volle gang, deelfasen worden momenteel gerealiseerd en nieuwe komen binnenkort op de markt. Naar verwachting wordt eind 2024 de gehele ontwikkeling van De Haven voltooid.