Prins Hendrikstraat in Hoek van Holland opgeleverd!

Deze week vierden wij een feestje aan de Prins Hendrikstraat en Jolinkstraat in Hoek van Holland.

Deze week vierden wij een feestje aan de Prins Hendrikstraat en Jolinkstraat in Hoek van Holland. De 76 nieuwbouwappartementen in Loef en Lij zijn opgeleverd en de bewoners kunnen nu genieten van hun nieuwe woning.

Onder het genot van een verfrissend drankje toastte Marcel Korthorst met de nieuwe bewoners en projectbetrokkenen op het eindresultaat van dit mooie project. Want, na de hobbelige start kunnen we toch met trost terugkijken op de manier waarop het project tot stand is gekomen.

Na de mislukte tender hebben wij samen met Woningbouwvereniging Hoek van Holland, A3 Architecten en de Gemeente Rotterdam intensief samengewerkt om tot een haalbaar nieuwbouwplan te komen. Een proces met een aantal tegenslagen maar waarin vooral samenwerking, doorzettingsvermogen, creativiteit en oog voor betaalbare kwaliteit centraal hebben gestaan. Het resultaat mag er zijn!

Het overgrote deel van de nieuwe bewoners komt uit Hoek van Holland en hebben een eengezinswoning achtergelaten voor een prachtig gelijkvloers duurzaam appartement in Loef en Lij. Hierdoor zijn er maar liefst 44 eengezinswoningen vrij gekomen voor gezinnen uit Hoek van Holland. En hier was het allemaal om te doen; nieuwe woningen realiseren en doorstroom creëren in de huidige voorraad. 

Een bedankje aan alle projectbetrokkenen is dan zeker op zijn plaats: voor de inzet, samenwerking en volharding die nog was om tot dit mooie resultaat te komen.