De Poortmeesters

Delft

De Poortmeesters

Aan de rand van het historische centrum van Delft komt PoortMeesters. Een stoer, stads en stevig woongebouw met grote stadswoningen en luxe appartementen aan de ‘oevers’ van Nieuw Delft. PoortMeesters is de poort van een oase aan rust in de binnentuin naar de levendigheid van het centrum van Delft. Kenmerkend voor deze ontwikkeling in Nieuw Delft? De prachtige poorten bekleed met Delfts Blauw.

Het project bevat in totaal 55 appartementen en 59 meerlaagse eengezinswoningen. Het gebouw met Stadswoningen en Appartementen ziet er stads en stoer uit. Op het dak van de parkeergarage komt een collectieve binnentuin. De tuin bestaat uit een gezamenlijke ruimte voor alle bewoners en de privé tuinen van de standswoningen. Het waterbergingssysteem kan maar liefst 500.000 m3 hemelwater opvangen en kan worden hergebruikt voor de beregening van de binnentuin. Alle stadswoningen en appartementen zijn energiezuinig en onderhoudsarm. Geen aansluiting op het gasnetwerk, maar 'all electric' oftewel zonnepanelen op het dak en een warmtepomp die de cv ketel vervangt.

De poort naar geluk

De 2 poorten van de PoortMeesters zijn de eyecatchers van dit project en zijn ontworpen door Architectonisch ontwerpbureau Studio RAP. De poorten worden bekleed met 4000 Delfts Blauwe tegels.

Ligging en omgeving

Nieuw Delft ligt op loopafstand van de Delftse binnenstad. Ook is het een plek waar je rust vindt. Nieuwe grachten, een nieuw stadspark en alle voorzieningen van het centrum en het prachtige nieuwe Station Delft ook op loopafstand. Tel daarbij op dat de snelweg richting Rotterdam en Den Haag goed bereikbaar is.

Zie voor meer informatie de website.