Floris

Delft

Floris

In de Delftse Coendersbuurt worden aan de Graaf Floriskade 9 royale herenhuizen door Ballast Nedam gerealiseerd. De herenhuizen in "Floris" (zoals het project heet) zijn uniek in hun soort en zijn zeer duurzaam. Zo zijn deze woningen uiteraard gasloos!

De woningen hebben een eigen herkenbare gevel en variëren van 145 tot 160 m2. Alle huizen zijn individueel ontworpen en hebben daardoor een eigen uitstraling. Verschillen zijn er in de plattegronden, verdiepingshoogte, het ontwerp en materiaalgebruik van de gevels en de mogelijkheden voor een vide. Er is zelfs een woning met een levende groene gevel. Wonen in Floris is met recht uniek te noemen! 

Met maar liefst vier woonlagen ligt royaal wonen binnen handbereik. Zo is er een ruime woonkeuken op de begane grond waar u uitgebreid kunt koken en tafelen met uitzicht op uw tuin. De gehele eerste verdieping is als woonkamer beschikbaar. Vanaf hier heeft u mooi zicht over de gracht en de dynamiek van de stad. De woningen hebben de mogelijkheid tot maar liefst vier slaapkamers en een dakterras. 

Duurzame woningen EPC0

Wat ook zeker het melden waard is, is de duurzaamheid van de huizen. Alle herenhuizen van ‘Floris’ zijn gasloos en dus ‘all electric’ uitgevoerd. Deze herenhuizen hebben stuk voor stuk een betere energieprestatie dan vereist is door de huidige wet- en regelgeving. De zonnepanelen wekken voldoende energie op voor de opwekking van warmte en warmtapwater, bij normaal gebruik, waarmee uw herenhuis energieneutraal kan functioneren. De opwekking van de verwarming en het warmtapwater gaat via warmte/koude-opslag in de bodem, in combinatie met een warmtepomp en het boilervat van 200 liter in de woning. In de zomermaanden wordt de lagere bodemtemperatuur gebruikt om het huis te koelen. De woningen worden standaard energieneutraal, EPC0, uitgevoerd.

Het herenhuis met de levende groene gevel oogt niet alleen fraai, maar is daarnaast ook nog eens luchtzuiverend en goed voor de biodiversiteit. In alles herenhuizen geldt dat de adequate isolatie, ventilatie en vloerverwarming ervoor zorgen dat het woongenot maximaal is! Ook zijn alle gevelkozijnen uitgerust met Triple glas. In de winter is daardoor minder warmteverlies.

De omgeving: alles binnen handbereik

De Coendersbuurt maakt deel uit van Nieuw Delft en wordt een rustige, autoluwe buurt aan de Nieuwe Gracht, omringd door water. Typisch Delftse straatjes zetten hier de toon. De Coendersbuurt - en daarmee ook deelplan Floris - ligt op loopafstand van de historische binnenstad. Heerlijk op uw vrije zaterdag even de stad in voor een ontbijtje of een lekkere uitgebreide lunch. En op zondag natuurlijk weer. Nu voor een bezoek aan uw favoriete café of het bijwonen van een van de evenementen die Delft rijk is. Alles is op loopafstand en er valt werkelijk nog ongelofelijk veel te ontdekken… En wilt u er even tussenuit, dan zit u via het spoor in no-time op uw plek van bestemming. Het nieuwe NS-station en het OV-plein liggen vanaf de Graaf Floriskade om de hoek.