Hart van Zuid fase 1,2 en 3

Rotterdam

Hart van Zuid fase 1,2 en 3

De nieuwe wijk In ‘t Zuiderpark bestaat uit 3 fasen met in totaal 98 koopwoningen. Deze geweldige plek, direct tegenover AHOY, is omringd door water en bomen en dat blijft zo.

Omschrijving

Het project “In ’t Zuiderpark” is een ontwikkeling van Heijmans Vastgoed en Ballast Nedam in gebiedsontwikkeling Hart van Zuid in Rotterdam en wordt gerealiseerd door Ballast Nedam West.

6 verschillende woningtypes

De bouw van de woningen wordt in drie fasen uitgevoerd. Er wordt gebouwd van Zuid naar Noord. De eerste twee fases bestaan uit 84 koopwoningen met 6 verschillende woningtypen. De woningen onderscheiden zich van elkaar de o.a. de ligging van de woning, het aantal woonlagen (drie of vier) en de grootte van de woning (118 – 157 m²); uitzonderlijk groot voor een grondgebonden stadswoning in Rotterdam!
In combinatie met de natuurlijke openbare ruimtes vormt dit een mooi op elkaar aansluitend geheel met het Zuiderpark. De koopsommen starten vanaf ca. € 349.000,- v.o.n. (inclusief keuken met Siemens apparatuur, luxe sanitair en tegelwerk).

In de derde fase van In ‘t Zuiderpark is de keuze uit 3- en 4-laagse woningen van ongeveer 130 - 160 m2 woonoppervlakte. In totaal bestaat fase 3 uit 14 woningen. Elke woning beschikt standaard over 6 tot 7 kamers, een lekkere achtertuin en een eigen parkeerplaats op het achterterrein. Verder hebben de meeste woningen ook een terras aan de voorzijde dat uitkijkt op het Zuiderpark.

Wonen in het groen

In ’t Zuiderpark is een geweldige nieuwe woonplek, vooral vanwege de ligging in het nieuwe Rotterdam-Zuid. Alle woningen binnen deze twee woonblokken worden op een verhoging gebouwd, zodat je vanuit je woning heerlijk het park in kunt kijken. Dat is één van de redenen waarom je voor deze woning kiest. Je stapt, midden in het Hart van Zuid, zo deze groene thuishaven in!

Duurzaamheid

De woningen zijn EPC=0 uitgevoerd. Dat wil zeggen dat je een energieneutrale woning koopt. De woning wekt de gebouwgebonden energie dus zelf op. Alleen de energie die je zelf nodig hebt voor verwarming, warm water en elektra betaal je dus. Je bent daarnaast aangesloten op stadsverwarming, een van de meest milieubewuste en voordelige manieren om je huis te verwarmen. De woningen die het dichtst bij de Zuiderparkweg liggen, bestaan uit vier woonlagen en zijn daarom geluidwerend uitgevoerd. Van het verkeer en het openbaar vervoer op de Zuiderparkweg heb je dus geen last in je huis. En vergeet niet dat je aan de achterzijde en fijne en stille tuin hebt!

Gebiedsontwikkeling Hart van Zuid

De transformatie van Rotterdam-Zuid is niet zomaar een plannetje om de levens van de bewoners er aangenamer te maken. Want naast de bouw en uitbreiding van Zuid, staan ook de sociale ontwikkeling, werken en leren hoog op de agenda. De gebiedsontwikkeling van Hart van Zuid wordt straks het landelijke voorbeeld van de succesvolle ontwikkeling van Rotterdam. Onderdeel hiervan zijn de bovengenoemde grondgebonden woningen "In 't Zuiderpark".

Ahoy

Sinds 2016 is er op Zuid hard gewerkt aan de bouw van het nieuwe congrescentrum en muziekhal in één van AHOY. Het auditorium telt straks 2.750 zitplaatsen en 35 kleinere congres- en vergaderzalen. Ook het bestaande AHOY wordt gerenoveerd en krijgt meer functies.

30ml

Net geopend! 30ml is je nieuwe koffiehotspot in Hart van Zuid. Een gezellige huiskamer waar de barista’s hier zeven dagen in de week de perfecte cappuccino voor je bereiden.

Zwemcentrum

Sinds begin 2018 is Zwemcentrum Rotterdam geopend in het voormalige deelgemeentekantoor van Charlois. Het splinternieuwe zwembad heeft een 25-meterbad en een 50-meter wedstrijdbad, die worden gebruikt voor wedstrijden en school- en recreatief zwemmen. Daarnaast is er horeca en een zwemsportwinkel te vinden.

Nieuwe bioscoop

Met de komst van een grote bioscoop aan het nieuwe AHOY-plein krijgt het uitgaansleven van Zuid een flinke boost. In de hypermoderne Pathé-bioscoop draaien dagelijks de nieuwste films voor klein en groot op Zuid.

Kunstenpand

Aan het Annie M. G. Schmidtplein komt het splinternieuwe Kunstenpand, dat niet alleen een theater heeft, maar ook een bibliotheek, ruimtes voor kunstexposities en een gezellig foodcourt. Vanaf 2020 is het de bedoeling dat er van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat iets te doen is. Voor elk wat wils op het gebied van kunst, cultuur, lezen en leren.