Lof & Loof fase 1

Hendrik-Ido-Ambacht

Lof & Loof fase 1

In gebiedsontwikkeling De Volgerlanden, aan de rand van Hendrik-Ido-Ambacht komt de kleinschalige woonbuurt Lof & Loof. Het project bestaat uit een gevarieerd programma van 39 eengezinswoningen bestemd voor de vrije verkoop. Het project is onderdeel van ‘De vier Dorpjes’, waarvan Lof & Loof het eerste project is dat wordt gerealiseerd.

Omschrijving

Lof & Loof ligt in gebied De Laantjes en bestaat - zoals een dorp betaamt - uit 6 verschillende woningtypen voor jong tot oud(er), verdeeld over 10 woningblokken. De woningen worden in co-creatie ontwikkeld.

Knipoog naar het boerenleven van vroeger

De charmante, landelijke architectuur van de 39 eengezinswoningen herinnert aan het boerenleven van vroeger. Kenmerkend zijn de stijlelementen van een historische boerderij. Zo krijgen de vierkante woningen, tweekappers en vrijstaande woningen zeer fraaie voordeuren en ronde ramen, geïnspireerd op de Ido Hof die nabij de locatie heeft gestaan. De vierkante woning geeft de knipoog naar het voorhuis en de eengezinswoningen vormen de 'schuur' erachter. 

Klaar voor de toekomst

Met een aansluiting op het warmtenet zijn de woningen in Lof & Loof helemaal klaar voor een aardgasloze toekomst. Daarnaast zijn er voor toekomstige bewoners verschillende opties en mogelijkheden om hun woning nog gezonder en duurzamer te maken. Op de bungalows is het zelfs mogelijk om een sedumdak aan te leggen.