Tuinbuurt Vrijlandt

Rotterdam

Tuinbuurt Vrijlandt

In opdracht van Ballast Nedam Development worden er 290 woningen gerealiseerd waarvan 190 koopwoningen.

Eind december 2021 is begonnen met de fundering van 50 huurappartementen van Havensteder. Aansluitend worden er vanaf medio 2022 appartementen, 50 huurwoningen en 190 koopwoningen gerealiseerd.

Tuindorpstijl

Tuinbuurt Vrijlandt is geïnspireerd op de tuindorpstijl die vooral in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw werden gebouwd. Dit zijn van oudsher groene wijken met een typisch dorps karakter. De architectuur kenmerkt zich door de prominent aanwezige kapvormen en verbijzonderingen op de hoeken. In de sfeervolle erkers en de detaillering van het metselwerk kun je de tuindorpstijl goed terugzien. Tuinbuurt Vrijlandt wordt een energie neutrale stadswijk.

Ben je benieuwd naar de vijf voordelen van wonen in Tuinbuurt Vrijlandt? Bekijk de video

Bekijk video

Tuinbuurt Vrijlandt

Tuinbuurt Vrijlandt heeft veel variatie aan woningtypes. Van rij- en hoekwoningen, drie- en tweekappers tot luxe vrijstaande woningen. Alle woningen liggen aan of bij het water en in het groen. Op loopafstand bevinden zich diverse winkels en met de tram en het nabij gelegen NS treinstation is Tuinbuurt Vrijlandt gunstig gelegen.

Wilt u meer weten over project Tuinbuurt Vrijlandt? Kijk dan op de projectwebsite

Tuinbuurt Vrijlandt is een gebiedsontwikkeling van Ballast Nedam Development in samenwerking met Gemeente Rotterdam en Havensteder. Realisatie is in handen van Ballast Nedam West.