Guldenwater
In de knusse binnenstad van levendig Delft werkt Ballast Nedam West in opdracht van Ballast Nedam Development aan een prachtig nieuwbouwproject genaamd "Guldenwater". De naam “Guldenwater” is een verwijzing naar de rijke geschiedenis van Delft. Het noordelijk deel van de Van Leeuwenhoeksingel werd in het verleden namelijk Gulde(n)water genoemd.
Algemeen
Onder deze naam worden nu door Ballast Nedam West 7 royale grondgebonden parkwoningen en 177 appartementen gerealiseerd. Daarvan worden 7 parkwoningen en 41 appartementen te koop aangeboden. De overige appartementen worden in de vrije huursector op de markt gebracht.
Guldenwater bestaat uit 5 gebouwen van verschillende signatuur. Door het grote project op te delen in kleinere eenheden ontstaat er een goede voedingsbodem voor een levendig nieuw stuk Delftse binnenstad. Tussen de 5 blokken wordt een parkeergarage aangelegd met op het dek een gemeenschappelijke binnentuin. De tuin wordt ingericht als een vlindertuin met een slingerpad en een diversiteit aan beplanting
Centrale ligging
Delft is de afgelopen decennia fors geroeid en oefent een enorme aantrekkingskracht uit op jong en oud. Oorzaken zijn ongetwijfeld de rijkdom aan vaderlandse geschiedenis en de pittoreske en oergezellige leefomgeving alsook de aanwezigheid van de Technische Universiteit (TU) Delft, de Hogeschool InHolland en de gunstige liggingen t.a.v. de goede bereikbaarheid binnen de Randstad. Guldenwater ligt in de luwte van het centrum van Delft, zodat de bewoner profiteert van het beste uit twee werelden. De dynamiek van het leven van de rijke historische binnenstad op loopafstand, en het comfort van een rustige en groene woon- en leefomgeving door de ligging van het Van Leeuwenhoekpark.
Duurzaamheid voorop!
De duurzaamheid van de woningen in Guldenwater is zeker het melden waard. De woningen worden standaard gasloos en dus ‘all electric’ uitgevoerd. De parkwoningen zijn energieneutraal en de appartementen bijna. De zonnepanelen op het dak voorzien in de energiebehoefte voor de opwekking van de warmte voor de warmtapwater. Er is een warmte koude opslag installatie (WKO) met de bodem als energiebron. Alle gevelkozijnen zijn uitgerust met Triple glas. Koude tocht in de woning wordt tot een minimum beperkt. Dat komt omdat verse buitenlucht met warmte uit het huis wordt opgewarmd voordat deze in de woonkamer wordt geblazen. Met een mooi woord wordt de luchtcirculatie geregeld door een balans-ventilatie met warmteterugwinning (WTW), waar geen roosters in de gevel voor nodig zijn. De warmte van het afgevoerde douchewater wordt weer gebruikt voor het opwarmen van het douchewater, de zogenoemde douche-warmte-terugwin.
Ballast Nedam West is trots op de realisatie van dit mooie project in de binnenstad van Delft!